Klä dina semesterminnen i grönt

månadens kulör

Klä dina semesterminnen i grönt

Foto: Fredrik Sweger

Sommarlöv är månadens kulör i juni

Det sägs att grönt har en lugnande effekt. Den kan både symbolisera natur och välmående, men också – i mörkare nyanser – förmögenhet och kraftfullhet. Månadens kulör Sommarlöv ingår i ad16-kollektionen Gröna Drömmar och ligger stylisten Dennis Valencia varmt om hjärtat.

– Grönt brukar vara en färg som uppfattas som lugn och harmonisk. Som känslan när en vandrar i skogen, bland alla olika nyanser av grönt. Eller tittar ut över ett hav eller en sjö vars färg skiftar i olika blå och gröna nyanser, säger Dennis.

Inspirationen till Dennis stilleben kommer just från minnen från skogspromenader, och längtan till kommande semester. Lata, lediga dagar i skuggan. Eller under en palm, en tall eller ett paraply. 

– Måla gröna nyanser i ett rum där du vill ha lite extra lugnt. En färgkombination som ligger mig varmt om hjärtat och som jag ofta återkommer till är just blått och grönt. Förbjuden kombination enligt vissa, helt fantastisk enligt mig, säger Dennis.

Grön sägs dessutom vara den färg som är lättast för ögat att acceptera. Så, varför inte våga testa?

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.