Trendspanaren Stefan Nilsson inspireras av Peter Pan

trendspaning

Trendspanaren Stefan Nilsson inspireras av Peter Pan

Peter Pan är pojken som inte vill bli stor. Och det vill inte vi heller. Vi spelar Pokémon Go och inreder med monstera, starka kulörer och en dos lekfullhet. Stefan Nilsson tolkar en av årets färgstarka inredningstrender.

Lekfullhet och färg finns överallt. Modehus som Gucci blir busigt och leker med loggan. På catwalken ser vi 70-talsklänningar med stora broderade livstycken. Och i allmänhet ser vi hur de vuxna anammar barnens sätt. Vem är det som spelar Pokémon Go eller Super Mario Bros idag? Jo, de vuxna. Barnen har fullt upp med annat. Och det är den här säsongen vi åker till Neverland där Peter Pan och Lost Boys härjar i djungeln med Kapten Krok i hälarna. Inredningen är 70-talsinspirerad med en touch av maximalism. Färger som rosa, senapsgult, rött och ljusblått spelar huvudrollen. Det är barnsligt och kitschigt. Vi ser fransar, 70-talsarmaturer och storbladiga krukväxter som monstera. Det androgyna och lekfulla är intressant. Under Stockholm Furniture Fair 2017 utsågs spanska Jaime Hayon till ”årets designer” och han gör bord av apor, stolar som är fåglar och tapeter med intrikata mönster.

Trendspanaren Stefan Nilsson

Pil från Cirkuslampan, foto från Coctail, gorillavas från Garden Glory, tavla Building Facade (Curves) av Przemek Pyszczekav från Absolut Art, tingelingstaty från Blomsterlandet, bricka på bänk från Vitra, The Monocle Guide to Better Living, The Monocle Guide to Cosy Homes från Grandpa, vas från Kähler, bänk Västerön från Ikea, korg från Alessi, kudde från Crooked Concept, gul pall från Iittala, handduk på golvet från Mimou, växter från Christoffers Blommor, väggfärg Mellow Yellow från Alcro.

 

Styling: Stefan Nilsson och Jill Windahl Foto: Klas Sjöberg

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.