Inred i djupa kulörer – så fångar du den bohemiska stilen

inredning

Inred i djupa kulörer – så fångar du den bohemiska stilen

ad.18. Gröna och blå nyanser blir heta i år, precis som sten, sammet och grafiska mönster. Så skapar du en sofistikerat bohemisk stil med djupa kulörer.

ad.18 Dark Wood

I höstas lanserades kollektionen ad.18 som består av tre färgvärldar som ska göra det enkelt att inreda i en ny färgskala. Färgvärlden Dark Wood består av fem gröna, bruna och blå kulörer inspirerade av renässansmålningar, Art deco, brittisk dandy och italienskt 70-tal. Färgsättningsexperten Yvonne Karlsson menar att vi just nu gärna blickar bakåt stilmässigt. Något som ofta händer vid ett sekelskifte.

– Från millennieskiftet fram till nu har vi haft en tid av tillbakablickande. Hittills har vi roterat kring det som är 1900-talets andra hälft. 50-tal, 80-tal och 90-tal har kommit tillbaka inom allt från mode och inredning till konst och kultur. Tittar man från 1900 och framåt så tog det också ungefär 20 år innan det blev en ny stil. Innan dess hämtade man från det förra seklet. Och precis i det skedet är vi idag också, säger hon.

Ett uppsving för Art deco

Kulörerna i Dark Wood tar ett tydligt avstamp i de strömningar vi ser inom inredning och färg just nu. Att vi vurmar för djupa kulörer och material som guld, sten och sammet kommer från ett nyfunnet intresse för Art deco, menar hon.

– Just nu hämtar vi mycket inspiration från Art deco. Djupa kulörer och lyxiga material. Men vi har också inslag av bohemiskt 70-tal och italiensk design, fortsätter hon.

Färgvärlden Dark Wood från AD18 består av kulörerna Smoking, Blåstång, Oktan, Chicken Coop och Brownie. Inspiration hämtas från det bohemiska 70-talet, men andas också lyx. Den blågröna färgskalan blir en vacker bas för material som sammet, sten och manchester och fungerar fint med guld, mässing och koppar men också med kalla, silvriga metaller.

Här hittar du hela färgkartan till ad.18. Utforska färgvärlden Dark Wood här.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.