Inred med sandiga och roströda kulörer

inredning

Inred med sandiga och roströda kulörer

Vi rör oss mot en varmare färgskala – så kombinerar du kulörerna.

ad.18 – Desert Sunset

Vi har sett svala grå interiörer ett bra tag nu, och innan dess det strama vita. Nu börjar vi långsamt utforska en varmare färgskala med beige, senapsgult, rött och sandfärgat.

Den nya kollektionen ad.18 är indelad i tre färgvärldar.  De ska göra det enkelt att skapa en vacker inredning i en sammanhållen färgskala. Desert Sunset hämtar inspiration från de mättade sandiga och roströda kulörer som uppstår när solen sänker sig över en öken.

Stylisten Dennis Valencia har satt kulörerna i ett sammanhang. Han tycker att den mjuka och välkomnande Desert Sunset, med kulörerna Sand, Sarabi, Böna, Burnt Sienna och Old Rose passar fint i sovrummet.

–Tanken med att tolka kulörerna i olika rum är att väcka nyfikenhet hos den som vill måla om. Och visa hur man kan kombinera olika kulörer, förklarar han.

Kulörerna i Desert Sunset är varma och kommer bäst till sin rätt i rum med ett generöst ljusinsläpp. De sandiga och roströda tonerna passar fint med material som skinn, koppar och marmor. Men också med textilier med struktur och gröna växter.

– Färgvärldarna är framtagna för att plocka upp de trender vi ser just nu och för att kulörerna inom varje färgvärld ska vara enkla att matcha med varandra. Kulörer ska ju sättas i sitt sammanhang, säger Yvonne Karlsson som är färgsättningsexpert och en av dem som tagit fram den nya kollektionen.

Läs mer om Desert Sunset här. Färgkartan för ad.18 och alla färgvärldarna hittar du här.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.