kontorsspecial

Inga vita väggar hos Löwengrip

Inredaren Ida Ahlström står bakom Isabella Löwengrips kontor – som går i en palett av grått, beige och grönt.

Konferensrummet på Isabella Löwengrips kontor.

Konferensrum målat i Sommarregn.

Vilken känsla ville du skapa?
Isabella Löwengrips kontor var tidigare en läkarmottagning och ett av rummen hade till och med använts som operationssal. Mitt uppdrag var att få bort sjukhuskänslan och skapa ett både ombonat och stilrent kontor. I det spelade väggfärgerna en väldigt stor roll. Då var alla väggar vita, nu finns inte en enda vit vägg kvar.

Ida Ahlström ville ge produkterna en lugn fond i de rum där de visas, men valde i hallen den intensiva Moules.


Vilka kulörer har du använt?
I de sex kontorsrummen och i konferensrummet valde jag lugna och ljusa nyanser av grått, gråbrunt och grönt. Jag använde Drivved, Pearl Grey, Mussla och Sommarregn. I matrummet och hallen valde jag mer färgstarka kulörer, Såpa och Moules, som piggar upp på ett härligt sätt och ger fina kontraster mot de ljusa möblerna och textilierna i de här två rummen.

Isabella Löwengrips kontor målat i Pearl grey.

Kontorsrum med väggar i Pearl Grey.

Hur reflekterar designen varumärkena?
Både Löwengrip Care & Color och Flattereds produkter andas stilrent och lyxigt och det var just den känslan som jag vill få fram i inredningen. Sedan fångade jag även upp kulörerna i deras produkter på väggarna och i den övriga inredningen.

Behandlingsrum på Isabella Löwengrips kontor.

Ida Ahlström ville skapa en stilren känsla men ville också att lokalerna skulle kännas ombonade.

Vad var den största utmaningen?
Bristen på naturligt ljus gjorde det knepigt att välja rätt kulörer till väggarna. Många av de kulörer som jag först planerat gick för långt åt det blå hållet när jag provmålade, och det beror just på att i norrläge eller där solen inte når upplevs de kalla kulörerna mer blå. Så där fick jag tänka om och välja varmare kulörer för att hitta rätt.

Väggar målade i Sommarregn och Såpa hos Isabella Löwengrip.

Väggar målade i Sommarregn och Såpa.

Vad är du mest nöjd med?
Jag är väldigt glad att vi körde på Såpa och Moules i två av rummen. Det är alltid en chansning med starka kulörer och alla på kontoret var inte helt övertygade om att det skulle bli bra. Men i efterhand så blev det väldigt lyckat och alla är nöjda. Det hänger ju såklart på den övriga inredningen och jag valde vita och grå möbler och textilier som passar fint ihop med en mörkare vägg.

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.