Högt i tak för nya idéer

Färgfonden

Högt i tak för nya idéer

Friluftsfrämjande Lund ungdomssektion målar med färg ifrån Alcro Färgfonden

Sixten Lillängen, ordförande i Friluftsfrämjandet Lunds ungdomssektionsledning

Friluftsfrämjandet i Lunds ungdomssektionsledning ville skapa bättre förutsättningar för påhittiga aktiviteter och gemenskap genom ett ansiktslyft i lokalen. Tack vare Alcro Färgfonden kunde innertaket prydas med en ny trädkrona och isblå himmel. Lekfullt och inspirerande!

Friluftsfrämjandet erbjuder naturupplevelser för alla åldrar genom en mängd små och stora friluftsäventyr. Vi träffade Sixten Lillängen, 15 år och ordförande i Friluftsfrämjandet Lunds ungdomssektionsledning, i deras lokaler belägna en kort cykeltur från Lunds stadskärna. Där samlas varje vecka aktiva medlemmar i ungdomssektionen för att låna ut utrustning, planera aktiviteter eller helt enkelt bara umgås med varandra.

Friluftfrämjande Lund ungedomsektion måler med färg ifrån Alcro Färgfonden

– Vi blir så goda vänner allihop, det är framförallt det allt handlar om. Gemenskap. Oftast sover vi över i skogen och bygger vindskydd och gör eld. Men ibland har vi spelhelger i vår lokal och bara umgås tillsammans, säger Sixten.

Och om det är något som är säkert så är det att Friluftsfrämjandets ungdomssektion verkar ha väldigt roligt tillsammans. De var uppemot tio pigga och glada ungdomar i åldrarna 14-18 år som hjälptes åt att måla innertaket i fyra olika Alcrokulörer. Is, Wasabi, Granbarr och Snö.

Högsta prioritet var att måla om en gammal trädkrona som enligt Sixten gav ett ”stökigt intryck”.

– Den gamla trädkronan gav dålig stämning, det blev kaos i lokalen. Vi målar om för att det ska bli mer inspirerande och härligt att vistas här. Vi gillar ändå idén med att pelaren

i mitten av rummet utgör en trädstam som går upp mot taket där en ny trädkrona målas. Det är en flirt med vårt gemensamma intresse för naturen, säger Sixten.

Vi på Färgfonden är glada över att kunna bidra till ännu mer friluftsglädje!

Har du ett samhällsnyttigt projekt att förverkliga? Läs mer om Färgfonden och ansök idag!

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.