Gröna rum

Gröna rum

Vi spenderar allt mer tid ute på landet för själslig ro och välmående. Så varför inte ta in naturens gröna nyanser innanför hemmets väggar? Sara Garanty är Alcro trends nya gästbloggare. Här botaniserar hon i grönt…

De flesta av oss har säkert känt att man mår bra av att vistas ute i naturen och av att ha växter hemma. Grön är en av grundfärgerna i RGB-skalan och den kulör som ligger närmast naturen. Kanske kan vi förstå det när vi ser alla gröna nyanser ute i skogen. Vi spenderar allt mer tid ute på landet och må bra-faktorn sätter sitt avtryck på själen. Så varför inte ta in en del av den gröna naturen i hemmet. Dels med växter och kvistar, som du hittar ute i skogen att göra vackra stilleben av, men också som färg att sätta på väggar eller delar av hemmet.

Alcro_green_walls_ZonaBudapest

Blkegrönt hos restaurang Zona Budapest i Ungern, foto: Baldaszti Group & ZONA Budapest/Stéphanie Duval.

Alcro_green_walls_2

En vägg i en mörkgrön kulör som kombinerats med ljust trä och levande växter, foto: Kristiina Kurronen. Till höger några av Alcros alla spännande gröna kulörer: Isglass, Green och Tallbarr.

Grönt är skönt och ger en känsla av välbehag och lugn. Det som kan vara svårare är att välja rätt nyans av grönt. Jag skulle säga att det beror på din inredningsstil, har du mycket trä och en ljus och skandinavisk stil så välj en ljusare nyans av grönt. Har du en klassisk stil med antikviteter kan en lite grönare mossigare ton passa bättre. Våga grönt!

TEXT: SARA GARANTY

Sara Garanty jobbar till vardags som stylist och inredningsdesigner på Designgalleriet i Stockholm under nätverket Trends&Friends. Hon stylar för inredningsmagasin, bygger utställningar samt inreder offentliga miljöer. Hennes största inspiration är färg, troligtvis är det hennes år i Barcelona som inspirerat hennes färgpalett och hon gillar allt som sticker ut och vågar ta plats. Små färgglada detaljer eller hela väggar i färg ger karaktär, nyfikenhet och ett personligt uttryck i hemmet.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.