Grandpagrått på Södermannagatan i Stockholm

Grandpagrått på Södermannagatan i Stockholm

Butik Grandpa på Södermannagatan grå väggkulör

Väggen är målad med Alcrokulörerna Fridhemsgatan och Södermannagatan, cykeln är sprutmålad i mörkröda Gamla Brogatan, som snygg accent. Foto: Lina Östling.

 

– Jag har nog knappt tänkt vitt, säger Jonas Peltz, en av grundarna till Grandpa-butikerna.
– Jag har inget direkt emot vitt, men det blir mer värme och en mer personlig prägel när man färgsätter, fortsätter han.

Vi står i den nyrenoverade butiken på Södermannagatan i Stockholm. På bara 17 dagar har butiken fått ny planlösning, nya diskar, provrum, väggar och tak är målade, inredningen har Jonas kompanjon Anders Johansson mer eller mindre svetsat själv.

– Vi är i princip självlärda och vi tycker att det är roligt, berättar Jonas och visar oss runt.

Grandpas butik södermannagatan grå väggar, Alcro

Jonas gillar gamla skyltar och denna Fotvård är köpt på Bukowskis. Bänken till höger är sprutmålad i kulören Gamla Brogatan. Foto Lina Östling.

 

Väggarna är målade med två kulörer som i folkmun kallas för grandpa-gråa, men som i själva verket heter Södermannagatan respektive Fridhemsgatan. Två kulörer som föddes i ett samarbete med Alcro för snart två år sedan. Kulörerna har fått sina namn efter de gator som Grandpa-butikerna ligger på. Till kollektionen finns även en röd som heter Gamla Brogatan och en ljust grå som heter Vallgatan, efter butiken i Göteborg.
– Det här med att måla tvådelade väggar är lite av en industrigrej, garage var ofta målade så, förklarar Jonas och menar samtidigt att det är kul att göra något mer med kulörerna.
– Vi ville inte att det skulle blir för mörkt. Eftersom golvet är ljust och Södermannagatan är rätt ljus blev det ett fint resultat.

Vas och affischer mot grå vägg. Alcro Trend

Nya tavlor från Hay, vasen är second hand. Jonas Peltz, en av grundarna till Grandpa, tycker kulörerna ger en mer personlig känsla i butiken. Foto: Lina Östling.

 

Kulören Södermannagatan valdes faktiskt först för butiken på Kungsholmen, men har fått följa med till väggarna i de andra butikerna.
– Våra kunder började fråga oss om väggkulören och sedan kom samarbetet med Alcro, när vi gjorde färgkartan Grandpa x Alcro. Vi fortsätter att tycka om kulörerna, de känns som vi, avslutar han.

Text: Jill Windahl för Alcro Trend.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.