Vita kulörer

Hej! Jag målade om i min lägenhet för ett tag sedan i samband med att jag renoverade köket. Luckorna är IKEA Bodbyn som är cremevita, ganska nära i nyans med stockholmsvitt eller er äggskal. Till det har jag mässingsknoppar och carraramarmor. Jag målade då väggarna med stockholmsvitt (S0502-y) men trivs inte alls med färgen då jag tycker den är alldeles för gul. Samtidigt vill jag inte att väggfärgen och luckorna ska skära sig. Vilken/vilka av era vita/ljusa färger rekommenderar du? Lägenheten är i norrläge och vill helst ha en vit/ljus färg eftersom lägenheten är liten. Med vänlig hälsning / Josefine

Josefine

Hej Josefine,

Ibland kan S 0502-Y precis som du skriver uppfattas som lite för gul. Till dina övriga material och tycker jag att du ska titta på en vit kulör med endast lite grått i sig tex 5 Krita eller 7 Perfect White. Dessa två kulörer är inte stickigt vita utan har endast en liten brytning som jag tror kommer att fungera fint hos dig.

Vänliga hälsningar Yvonne

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.