Värma upp ett grått hus

Hej vi målade vårt hus helt i alcros gråsäl. Alla fönster är i färgen sabel som är en mörk grå nästan svart. Fönster foder målade vi också i gråsäl för att utbyggnaden har andra dimensioner än tidigare delar av huset och vi ville inte dra uppmärksamheten till de gamla breda fönsterfodren. Nu har vi haft så i ett år men huset ser kallt och elakt ut. Jag vill måla fönsterfodren någon ljus färg för att mjuka upp. VIken färg rekommenderar ni. Vi behöver också måla putsen som är på suterängplanen. Så gråsäl fasad, mörk grå nästan svarta fönster utan spröjs. Vilken färg till fönsterfoder och hussockeln som är en hel våning hög på gamla delen av huset??

Bridgett stehag

Hej,

Jag tänker att det skulle vara fint att införa en lite varmare kulörer för att mjuka upp intrycket. För att inte skapa för stor kontrast mellan fasad och fönsterkulör så välj inte en för ljus kulör. Så till fönsterfodren rekommenderar jag 177 Murbruk som är en ljus varmbeige med mycket gråhet i sig som jag tror blir fin till detta. När det gäller grunden så kan man, när det är en hel sutteräng, med fördel måla in den i husets kulör. Om ni ändå vill välja en annan kulör så välj gärna en lite mörkare tex den varmbruna 303 Jord. Provmåla alltid.

Vänligen Yvonne

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.