Matcha tegel och trä

Matcha tegel och trä

Hej! Vi ska bygga till en entre, träfasad. Huset i övrigt är i rödbrunt tegel med brun panel på gavelspetsarna och blå fönster, ncs 5020-B.
Vi vill ha samma färg på den nya större entren som på gavelspetsarna. Den här färgen vill vi ska fungera både mot teglet och de blå fönstren.

Ann-Helen Larsson

Hej,

Ett råd man brukar ge när det gäller att måla om just brunlaserade gavelspetsar i tegelfasader är att titta på kulören på fogarna och välja utifrån denna för att hålla ihop färgsättningen. Ett par alternativ för er att kika på är 186 Sandstorm och 177 Murbruk. Två medelljusa dämpade beigea kulörer som passar jättebra med er fina blå fönsterkulör. Rekommenderar alltid att göra en provstrykning vid kulörbyte. Vill ni ha personlig hjälp med att hitta en passande kulör så har många av våra återförsäljare färgsättningstjänster där de kan komma ut på plats eller hjälpa er i med kulörvalet i butiken.

Vänligen Yvonne

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.