Matcha tapet

Hej,
Vi ska måla om ett rum till vår dotter, och hon har valt en tapet med pandor och lite bambu på för en fondvägg. Bambun är grön, går mot gult. Vi tänker oss att vi ska måla de andra väggarna samt garderober i två olika ljusgröna nyanser, och har kollat lite på NCS’s färgkartor. Vi undrar därför vilka Alcro-nyanser som NCS S 0507-G80Y och NCS S 0520-G70Y motsvarar? Kommer de nyanserna ge ett varmt, neutralt eller kallt intryck? Och vilken vit färg passar bäst till dessa?

Lotta

Hej,

Det låter fint med en pandatapet! Jag har kikat på de NCS-beteckningar som ni valt och hittar ingen motsvarighet till just dessa i vår inredningskollektion. På er fråga om de är kalla/varma så skulle jag säga att de med tanke på att de är ljusa gröngula (med övervikt mot gult) kulörer så kommer de att uppfattas som svala. Men graden av detta beror även på omgivande kulörer och ljuset, det bästa sättet att se hur de uppfattas hos just er är att provmåla. Om ni vill plocka up kulörer hos olika material så besök er färghandel så hjälper de er att mäta in dem på bästa sätt.

Vänliga hälsningar Yvonne

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.