Måla träpartier på 70-tals hus

Hej!
Vi har ett 70-tals hus med gult tegel. Allt trä (fönster, vindskivor, inbyggda balkongen, kortsidorna) är i brunlaserat trä. Träet ska vi nu måla för det behövs och är så i valet och kvalet vilken färg som blir finast till det gula teglet. Vi har varit inne på ljusgrått men jag funderar om man ska ha en del detaljer i mörkare grå då Tak, kupa och plåtarbeten är svarta. Kan vi få lite hjälp?
Tack!

Karin Marcovecchio

Hej Karin,

När man målar om trädelarna på 70-talshusen så kan man med fördel använda ganska så dämpade kulörer för att behålla en del av karaktären på huset och för att inte skapa för stora kontraster i uttrycket, precis som ni är inne på. Visst kan man använda olika toner av grått på olika delar, förslag på fina grå toner till detta är 156 Kobbe, 130 Åskmoln, 310 Gråsäl och 131 Järn. De ligger alla på den varma grå skalan. Provmåla gärna ett par olika alternativ så ni verkligen ser hur de upplevs innan ni bestämmer er.

Vänligen Yvonne

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.