Måla på träfanér

Måla på träfanér

Hej, Jag har en en långsmal hall som är rätt tråkig, jag skulle vilja piffa upp den genom att måla den i grått. Hallen är bara ca 10 cm bredare än ytterdörren så den tar upp mycket av blickfånget när man kommer inifrån lägenheten. Dörren är en säkerhetesdörr med mörkbrun träfaner, jag undrar kan jag måla även denna? Eller om ni har någon aannan idé hur man kan färgsätt för att få bort fokus på den tråkiga dörren? Hälsningar /Johanna

Johanna Häägg

Hej Johanna,

Visst kan du måla på träfanér.

Det skiljer sig inte så mycket från arbetsgången att måla på annat trä, det som kan ställa till det är om ytan är infärgat med bets och/eller oljad, så var noggrann grundarbetet. Börja med att tvätta dörren med målartvätt, skölj noggrannt! Grunda sedan med Alcro Panelgrund för att minska risken för kulörgenomslag, följ här råden på produktbladet. Efter detta grundliga underarbete så kan du välja vilken slutyta du vill ha och om du även vill måla dörren i samma grå som väggarna. Fundera över om du vill att dörren ska smälta in eller om du vill måla den i tex en kulör som gör dig glad varje gång du möter den! Ett annat tips är att måla dörren med Alcro Skoltavla, hela eller en mindre yta, en färg som du sedan kan skriva kom-ihåg påminnelser eller favoritcitat på.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.