Kulörval i gråblå skala.

Hej,
Ska snart byta lägenhet till en 3a och har nu funderar och tittar runt mkt efter hur jag ska måla. Hallen och köket är kombinerat och där skulle jag vilja ha vit, dock inte kritvit utan ngn brytning fast det ska kännas som vitt. Vill ej det ska kännas gult och att det även ska passa med övriga rum. Där har jag tänkt ljus grå/blå i vardagsrummet och lite mörkare blå/grå till sovrummet som är ganska litet. Har tittar lite på Bly och Skymning? Vad tror du till alla tre rummen, även till lister och tak? Vill gärna ha så matt färg som möjligt.

Tack,

Mvh Katarina

Katarina

Hej Katarina,

En vit kulör som jag tycker passar bra in på din beskrivning är Perfect White som har en svag brytning av svart i sig på ett fint sätt. Till denna tycker jag att du kan välja Vit på dina snickerier då kommer det att bli en svag och snygg markering mellan dessa och vägg. Dina val av Bly och Skymning tycker jag är jättefina och funkar bra ihop med varandra, men innan du bestämmer dig så kan det vara bra att hämta ett kulörprov och/eller provmåla upp en yta där du kan se hur kulören upplevs på en större yta.

Vänliga hälsningar Yvonne

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.