Grått och beige

Hej, jag vill ha tips på en grå och en beige färg som går bra i hop, och gärna åt det neutrala hållet och inte allt för ljus. Den gråa färgen avser ett vardagsrum på ca 25m2 i söderläge med bra ljusinsläpp. Hallen är desto mörkare och har inget direkt ljusinsläpp, ca 10m2, den går dock ihop med både vardagsrum och kök, så jag vill att de matchar fint i hop. Inredningen går i varma toner såsom beige, cremevitt, vitt, brunt och vissa detaljer svart. Golven är fiskbensparkett i matt mörkbrun. Idag upplever jag att inredningen ”försvinner” och inte kommer till sin rätt och hemmet känns lite platt och trist (Soffan och mattan som tar upp större delen av rummet är beige respektive cremevit.) Jag vill får mer ”edge” i hemmet. Hur löser jag mitt dilemma?

Erica

Hej Erica

Du skriver inte vilken väggkulör du har idag men om den är vit eller väldigt ljus så kommer bara det faktum att du målar om i mörkare kulör göra att rummen känns mer dynamiska. Ofta när man känner att rummet känns platt så är det kontraster som saknas så kanske lite mer kontraster i material som kuddar, plädar. Kulören kan vara samma men texturen variera, grovt, mjukt, strävt. Addera material i olika glanser som spegel, metaller, glaserad/oglaserad keramik, blankt/matt osv. Och så kan jag rekommendera två favoriter i den så populära greige/grå-skalan, den varma mediumgrå Rökgrå och den perfekta varma greiga Mussla. Dessa funkar jättebra tillsammans och tar upp ditt matta mörkbruna golv fint.

Vänligan Yvonne

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.