70-tals hus

70-tals hus

Hej! Vi har ett 70-tals hus i mörkbrunt tegel med träpartier mellan fönstren. Nu har det blivit dags att byta fönster (till vita) och vi står nu i valet av färg på träpartierna…. Jag vill helst inte att fönstren ska sticka ut allt för mkt, vilket utesluter mörkbrunt trä. Våra funderingar går kring olika gråa nyanser som både passar till de vita fönstren men även smälter ihop med murbruket. Vi har som många andra svårt att hitta rätt nyans och tänkte vända oss till er experter för kanske någon ny/annan ide’ på färgsättning?

Johanna

Hej

Det här är en ganska vanlig fråga eftersom många, precis som ni, byter ut de enklare tvåglasfönster till energisnålare treglasfönster. Valet faller då ofta på vita partier vilket förändrar färgsättningen på huset. Er hustyp från 70-talet var färgsatta i ”materialfärger” som tegel, brunlaserat trä och på vissa modeller även sten-beige puts. Ni är inne på att välja en grå kulör vilket jag också skulle rekommendera, gärna en kulör som plockar upp fogens kulör. Välj en varmare grå med toning mot brunt, titta på 177 Murbruk och 179 Latte. Vill ni ha hjälp med att hitta en passande kulör så har många av våra återförsäljare färgsättningstjänster eller kan hjälpa er i med kulörvalet i butiken.

Vänligen YVonne

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.