Fråga experten

Alcro trends färgexpert svarar på dina frågor inom kulör och färgsättning. Ställ din egen eller läs tidigare frågor. Under juli och augusti kan det ta lite längre tid att få svar på sina frågor. Om du behöver snabbare svar hänvisar vi dig till chatten på alcro.se där våra färgexperter hjälper dig.

Har du generella frågor kring målning kan du vända dig till Alcros kundforum eller till vår chatt på alcro.se som är öppen måndag–fredag 8.00–16.30.

Fondvägg till Fjäder

Hyresvärden ska måla en fönstervägg i vardagsrummet där tapeten släpper och är svart pga avgaser. Rummet är ca 45 kvm, högt i tak och tapeterna liknar fjäder i färgen. Är osäker på vilken färg jag ska välja, år inne på grått men vill inte ha för kall men heller inte för varm färg utan mer ombonat vilket inte är lätt. Väggen består av 2 glasade balkongdörrar och 2 fönster och inte mycket vägg så ljuset släpps in men inte på den väggen. Väljer mellan skyar, Silverpil men osäker på om det blir för kallt?

 

L Rehn

Hej!

Till de kulörer som du beskriver så skulle jag rekommendera Silverpil som ligger i samma färgskala som Fjäder, bara ett snäpp mörkare. Det kommer bli en fin matchning.

Vänligen Yvonne

Läs mer

Fond till Silke i sovrum

Hej! Mitt sovrum är målat i en ljusare nyans av er färg Silke – eftersom vi fick rabatt hos en återförsäljare som har Sadolin så blev det en tolkning av er färg – och nu känner vi att vi vill lägga till en fondvägg för att liva upp det hela. Vår väggfärg går mer mot rosa än er originalfärg silke. Vi funderar på färgerna Gentleman 730 och Moules 716. Rummet är 16kvm och ganska boxigt. Har du något förslag på en blå färg som kan gifta sig fint med en rosa/lila-aktig färg? Tack! Mvh Annelie

Silke + blå fondvägg

Hej Annelie,

Båda de blå kulörerna du föreslår är ju jättebra till rosa/lila bas men min favorit här är Moules 716 som är djupare blå än Gentleman 730.

Vänligen Yvonne

Läs mer

Old rose

Hej!
Har fastnat för färgen Old rose till vägg I köket men är osäker på vilket färgstick den har och hur den går ihop med andra färger.
På väggen kommer vara ett köksskåp I färgen S 7500 N och övriga väggar I köket och resten av huset funderar vi på att ha någon som liknar S 1502 Y för en varmgrå färg som inte drar mot blått. Har du några förslag på varmgrå som liknar den koden?
Och framför allt. Fungerar Old rose ihop med dessan nämnda grå?

Vänliga hälsningar
Åsa

Åsa

Hej Åsa,

Vackra Old Rose är en varm dämpad rosa kulör med dragning mot gult och den kommer att matcha fint med de båda grå som ni valt! Om ni känner er osäkra så rekommenderar jag att ni provmålar upp kulörerna.

Vänligen Yvonne

Läs mer

Old Rose och grått

Hej,
Vilken grå kulör funkar bra till Old rose? Gärna förslag på både ljus och mörk grå.

Åsa

Hej,

Old Rose är en varm dämpad rosa kulör, en favorit hos mig! Jag väljer att rekommendera 2 st varma grå till denna vackra kulör, 11 Duva och den lite mörkare 9 Drivved.

Vänliga hälsningar Yvonne

Läs mer

Pojkrum

Hej,

Min son (8 år) har efter att ha tittat igenom er hemsida bestämt sig för att han vill ha sitt rum målat med den underbart blå färgen Högtryck. Rummet är dock inte så stort (2,8*3,2m) så vi vill ha en vägg i en ljusare blå och nu undrar jag vilken som går ton i ton? Vi funderade på om Syre eller Dagg kan passa men det är så svårt att säga på datorskärmen. Jag besökte även en Alcro-återförsäljare här i Stockholm men de hade inget tryck/prov på Högtryck så de kunde inte hjälpa mig.

Med vänliga hälsningar
Linda

Linda Förberg

Hej Linda,

Härligt färgval av sonen! Av de 2 kulörer som du föreslår så skulle jag välja den lite blåare 9 Syre till 17 Högtryck.

Vänliga hälsningar Yvonne

Läs mer

Välja vitt till 31 Säl

Vilken ”vita” färg passar bäst ihop med färgen säl? (den ljusare av dom för det finns väl 2?)

Berit Ärlebrand

Hej

Till 31 Säl skulle jag välja en krispigt vit ton tex 5 Snö.

info@hotelbrasil.it <info@hotelbrasil.it>;änligen Yvonne

Läs mer

Matcha Lunar Grey

Hejsan! Vilken lycka att hitta denna sida!!!! Har just målat vår entré i hallen med Lunar Grey och är fullständigt salig. Nu är denna hall helt öppen in till vardagsrum som i sin tur har en stor öppning in till köket. Är lite rädda att Lunar grey blir för mörk i vardagsrummet då där inte är lika mycket ljusinsläpp. Undrar vilken kulör jag skall välja för att få samma typ av grå som Lunar grey men något eller några snäpp ljusare. Vill att de skall harmoniera snyggt, så inte ena rummet drar år en ”grön” grå medan de andra rummet drar åt en ”blå” grå. Skall måla så fort jag fått hjälp med detta så jag ar rysligt glad för svar.
Tack på förhand. Vänliga hälsningar Lena Edén-Mowitz

Lena Edén-Mowitz

Hej Lena,

Roligt att du gillar vår Lunar Grey, det är en riktigt snygg grå! Två ljusare grå som ligger i samma familj är 884 November och den snäppet ljusare 881 Cement. Provmåla alltid så att du ser hur kulören uppfattas just i ditt rum.

Vänliga hälsningar Yvonne

Läs mer

Rosa tak

Hej,

Jag funderar väldigt mycket vad jag ska ha för färger i mitt vardagsrum/kök (öppen planslösning). Jag har tänkt mycket på rosa ton-i-ton på väggar och tak. En slags smutsig rosa som inte är för gullig men sen vill jag samtidigt ha en ljusare rosa ton i taket så att det inte bara är vitt. En sak är att det är ett radhus från 50-talet så det är inte direkt högt i tak. Köket ska nog vara svart och golvet ljust vitpigmenterat. Har du några förslag på på färger till mig?

Petra Rosenquist

Hej!

Dina funderingar låter jättesnyggt med klassiskt svart, vitt och rosa. Roligt att du även tänker dig en annan kulör i taket än traditionellt vitt. Taket är ju en yta vi använder allt för sällan till att skapa atmosfär! Rosa mjuka kulörer som jag tror passar din beskrivning är den mycket ljusa 2 Rosé, den ljusa 1 Balett och den dämpade 2 Old Rose. Kom ihåg att provmåla för att se hur de upplevs just i dina rum!

Vänliga hälsningar Yvonne

Läs mer

Matcha Grön Granit i kök

Jag vill ha kulören grön granit på nedre köksluckor. Vill ha en ljus grå på överskåp och vägg. Vilken rekommenderar du? Tack!!

Karin

Hej!

För att matcha den fina svagt gröntonade Grön Granit så föreslår jag två grå med en touch av just grönt i i sig. Kika på 815 Himalaya och den ljusare 814 Alpaca.

Vänliga hälsningar Yvonne

Läs mer

Kulör för sovrum

mörkmarin_lila fär till sovrum. Vad ska jag välja?

Laila

Hej!

I ett sovrum är det härligt med mörka kulörer om man vill skapa en vilsamt och ombonad miljö. Djupa dämpade favoriter i mörkblå och lila skalan är 6 Smoking, 7 Iridiscent Blue, 13 Tystnad och eller den mycket passande för just sovrum 868 Natt. Beställ prover på dessa eller ännu hellre besök din närmaste Alcro-återförsäljare så hjälper de dig gärna vidare.

Läs mer