Förverkliga dina idéer

Månadens kulör

Förverkliga dina idéer

Oktan är månadens kulör i november

Alcro kulör Oktan

Stylist: Dennis Valencia, fotograf: Ragnar Ómarsson

Blå nyanser sägs ha en lugnande effekt. Det är därför inte ovanligt att vi målar våra sovrum i blått eller att mötesrum och konferenssalar har blåa element i sig. Detta tog stylisten Dennis Valencia fasta vid när han valde djupblå Oktan som månadens kulör.

– November är en månad som är perfekt för att koncentrera sig på sånt som en vill fördjupa sig lite extra i. Det kanske finns en bok som vill bli läst, eller skriven. Vårens planteringsplaner kan skissas ner och massa småpyssel finns att ta tag i. Då kan en blå-grön nyans som Oktan hjälpa till att behålla fokus lite längre, säger Dennis.

Oktan tillhör den eleganta färgvärlden Dark Wood ur kollektionen ad.18 och är inspirerad av renässansmålningar, brittisk dandy och italienskt 70-tal med grafiska mönster. 

– Blått, och då särskilt de dovare nyanserna, brukar beskrivas som en perfekt färg för den som vill ägna sig åt att förverkliga idéer.

Blått sägs få oss att andas lugnare och bli mer produktiva, och är också en färg som tar för sig. Var inte rädd för att ditt blåmålade rum ska bli för mörkt. Ett ljust golv och tak ger mer rymd till rummet.

– Tillsammans med kalla metaller, ljusblått, gult, orange och trä får nyansen en piggare framtoning, tipsar Dennis.

I mörka rum är det dessutom enklare att skapa fina ljusmiljöer. Spotlights i taket och punktbelysning gör rummet ombonat och mysigt.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.