Förnya utemöblerna med färg eller olja

Förnya utemöblerna med färg eller olja

Nu är våren här och det är äntligen dags att plocka fram utemöblerna igen. Ser de trista ut? Det fixar du enkelt med ny färg eller träolja. Passa på att olja in eller lasera terrassen också så är du redo för sommarens sköna dagar utomhus.

Utemöbler i trä behöver då och då oljas in för att hålla sig fräscha. Vill du istället måla utemöblerna ska du använda dig av Alcro Bestå fönsterfärg som kan brytas i alla kulörer – mjuka pasteller, klassiskt rött och vitt eller sobert dova nyanser av grönt, grått och blått.

Alcro_mala_utemoblerna_1
En ensam trädgårdsbänk
blir som ny med lite röd färg. Tänk på att underarbetet är det som gör att färgen håller i flera år. Rengör, slipa och skrapa innan du målar med ett lager grundfärg och två lager fönsterfärg. Färgen har en snabb torktid och du hinner stryka två lager på en dag.

måla utemöblerna
Gröna nyanser på utemöblerna skapar harmoni i en grönskande trädgård. Välj de lite mer sobra kulörerna för ett mjukt intryck. När utemöblerna väl är målade håller de i många år – fönsterfärgen har en mycket bra täckförmåga och ger en väderbeständig yta som tål mycket.

lasera altanen
Terrassen behöver lite extra omvårdnad varje år för att hålla sig fräsch. En bra träolja tränger djupt ner i virket och hindrar vatten från att tränga ner och torka ut träet. Lasyr framhäver träet naturliga ådring och struktur, ger en vattenavvisande yta och kan brytas i flera olika kulörer.

måla utemöbler i metall
Även utemöbler i metall kan bli som nya med färg. Alcro Mekanlack Aqua är en täckfärg som går att bryta i alla kulörer och som kan användas på all metall utomhus. Tänk på att använda en helsyntetisk pensel när du målar för att få bäst resultat.

måla utemöbler
Välj favoritkulörerna – både fönsterfärg och Mekanlack går att bryta i de flesta kulörer.

Här hittar du fler arbetsråd för utomhusmålning.

TEXT: SANDRA TROEDSON FOTO: CARLOS NORLÉN

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.