Formex: här är vårens trender

Formex: här är vårens trender

Blått, kork, rått, blandat, njutningsfullt och geometriskt. Det är nyckelorden för vårens trender, enligt Formexmässan. Så här ser några av dem ut.

Lovely Linen Kardelen

Det oslipade och råa hos Lovely Linen Kardelen.

Autenticitet: ursprungs- och hållbarhetstänket håller i sig. Vi bäddar med linnelakan och låter träytor behålla sin ohyvlade struktur. Allt är ett uttryck för det äkta, något som vi kommer att fortsätta att söka under en lång tid framöver.

Future Days

Geometriskt hos Future Days, en av mässans Young Designers.

Garden Glory

Formen hos vattenkannorna från Garden Glory är inspirerad av diamantringar.

Geometri: med grunden i det modernistiska och skandinaviska träder de geometriska formerna fram ännu mer, men nu med ett lenare uttryck och med mer slipade former.

Memphis Blues

Trenden Memphis Blues tolkad av Chhatwal Johnson. Kulörerna heter Alcro Plat du Jour och Alcro Vreden.

Memphis Blues: blått är vårens starkaste kulörtrend, enligt Svenska moderådets analys. Vi ser rofyllda, dova, exklusiva och vuxna blå kulörer runt omkring oss i år. Dye on dye, marmorerat, stänkmålat. Blått är hett!

Tre Well Design

Lampan ”Elias” i wellpapp, från Tre Well Design.

Höga och låga material: konsten att blanda olika typer av material på ett stilfullt och hållbart sätt blir hett framöver. En trend sprungen ur DIY-rörelsen. Exempel på materialblandningar kan vara marmor och plyfa eller plast och guld. Här ovan syns en lampa i wellpapp, ett resultat av ett samarbete mellan wellpappföretaget Tre Well Emballage AB och Stockholms glasbruk. Lådorna som glaset har transporterats i blev med kreativitetens hjälp innovativa lampskärmar.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.