Fjärde advent – DIY med Starwoman

Fjärde advent – DIY med Starwoman

Efter målade krukor, stänkmålade fat och doppade julkulor får en enkelt målad pall sätta punkt för Starwomans stilfulla december på Alcro trend.

Med detta sista måleriprojektet vill jag visa att det inte bara är julpynt man snabbt och enkelt kan förändra och förnya med lite färg. Det behöver inte vara det minsta avancerat eller tidskrävande bara för att det är större prylar. Använd fantasin. Här har jag givit en gammal pall nytt liv, från gulnat trä, med en småfläckig sits, bytte den skepnad till en snygg avlastningsmöbel som vågar tar plats där den står. Målad i två kulörer; en mörkt grå och en guld. En färgkombination ni nog vid detta lag förstått är en av mina favoritkombinationer.

starwoman_diy_4_1

Gör så här:

Jag började med att torka av pallen med målartvätt. Man kan även rugga upp ytan lätt med ett sandpapper, men det gjorde inte jag. Sedan torkade jag av och maskerade längst ner vid varje benslut med maskeringstejp där jag ville att den gråa kulören skulle sluta. Väl tejpat och klart är det bara att börja måla. Här behövde jag måla tre omgångar för att det skulle bli ett snyggt resultat, du får prova dig fram.

När färgen torkat ordentligt tog jag bort tejpen och satte på ny tejp där det redan målats på benpartiet. Se till att ha bra maskeringstejp som inte fastnar. Sedan målade jag bensluten i tre lager med guld. När allt var torrt drog jag av tejpen och vips hade jag en tvåfärgad, snygg sitt- eller avlastningsmöbel.

Detta behöver du:

Målartvätt
Trasa
Maskeringstejp
Pensel
En pall

Kulörer:

Pigeon grey
Guld

Du har väl inte missat Starwomans tidigare DIY i december?

3e advent: Doppade julkulor

2a advent: Stänkmålat fat

1a dvent: Målade terrakottakrukor 

TEXT OCH FOTO: ANNA ÅBERG

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.