Fina färger i fina former

Fina färger i fina former

Återigen står Kähler och väntar på att skämma bort våra hem, och denna gång med en helt ny serie av underbara skålar med lock. Hos Kähler har man nämligen kastat sig över den klassiska burken och gett den just den där moderna twisten som gör den oumbärlig.
Alcro_kahler_1Designen är enkel och balanserad, vilket med skålarnas djupa höstpalett skapar en trevlig autentisk look. Det nordiska färgspektrat är naturligt med härliga nyanser av lila, grått och brunt, vilket passar perfekt med höstens färgtrender. Kärlens silkesmjuka och transparenta glasyr ger en skön glimt av färgernas naturliga variationer i keramiken. De två symmetriska delarna är vita inuti, vilket skapar en vacker kontrast mot skålarnas mer kraftfulla yttre och gör dem spännande även som öppna kärl.

Alcro_kahler_2

Jelena Schou Nordentoft och Ditte Reckweg, som även står bakom Kählers superpopulära serier Omaggio och Love Song, hade följande tankar om Bellino: ”Burken, förvaringskärlet, är ett evigt giltigt tema – både som samlarobjekt och i vardagsbruk. Vår idé kring den här skålen med lock är enkel och skulptural. Ett konstverk till rummet. Står vackert ensam, men också tillsammans med flera där färgspektrat i dammiga nyanser kompletterar varandra. Den kan användas som utsmyckning i rummet, men också till att förvara läckerheter, hemligheter, nycklar eller smycken i”.

Alcro_kahler_5

 

 

 

Alcro_kahler_4

Alcro_kahler_4

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.