Fem stylingtips inför försäljningen

Fem stylingtips inför försäljningen

Allt fler väljer att plocka in professionell stylinghjälp för att få fason på lägenheten eller huset inför försäljningen.

Sarah Widman arbetar bland annat med att styla lägenheter och hus inför försäljning. Hon ser en tydlig trend i att allt fler väljer professionell hjälp för att stå ut i det enorma utbudet som ofta finns på bostadssajterna idag.
– Nu för tiden är det nästan ovanligt om en bostad inte är stylad på något sätt inför försäljning, förklarar Sarah Widman som bland annat arbetar som stylist för mäklarna på Alvhem i Göteborg.
Sarah Widman träffar många kunder och det är inte ovanligt att hon får fria händer att styla om hem inför fotograferingen.
– Kunderna litar på mig, men självklart stämmer jag alltid av med kunden innan vi kör igång.

Vad är viktigast att tänka på inför försäljning?
– Att man verkligen framhäver bostaden och dess kvalitéer. Det handlar om att presentera möjligheter och funktioner, visa hur man kan möblera för att skapa ljus, rymd och trivsel. Ta hjälp av ett proffs. Med rätt styling kan du verkligen visa din bostaden från sin allra bästa sida, säger Sarah.

Alcro_forsäljningstips_8

Styling: #teamsarahwidman Evalotta Sundling, Elin Kickén och Sarah Widman. Foto till vänster: Anders Bergstedt, till höger Sarah Widman.

Alcro_forsäljningstips_4

Styling: #teamsarahwidman Evalotta Sundling, Elin Kickén och Sarah Widman. Foto till vänster: Fredrik J Karlsson / SE360, till höger Sarah Widman.

Stylistens fem tips:

1. Se till att det är ordentligt rent och städat. En smutsig och ofräsch känsla kommer ta överhanden av alla intryck i bostaden.
2. Se till att anlita en riktigt duktig stylist. Med rätt hjälp kommer du att göra en bättre och snabbare affär.
3. Försäkra dig om att din mäklare anlitar en proffsig fotograf som kan fånga upp stylistens jobb ordentligt.
4. Rensa även i skåp och lådor inför visningen, folk öppnar och tittar i den förvaringen som hör till lägenheten och ingår i köpet.
5. Kolla av så att du har en bra grundbelysning. Vi skandinaver vill gärna ha ljust om kring oss och föredrar en ljus lägenhet framför en mörk dunkel bostad. Speciellt viktigt i hallen som är det första och sista intrycket av bostaden.

Alcro_forsäljningstips_7

Styling: #teamsarahwidman Evalotta Sundling, Elin Kickén och Sarah Widman. Foto: Fredrik J Karlsson / SE360.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.