Färgstarkt på Formex

spaning

Färgstarkt på Formex

Vårens upplaga av Formex-mässan bjöd på färgstark inspiration – inte minst i restaurangen som i år formgivits av Coco Form Studio – och vinnaren av Formex Formidable korades.

Coco Form tolkade tre trender i restaurangen – den mustiga Monolith med djupa kulörer och naturmaterial, den lekfullt poppiga Milk & Flowers som flirtar med retron och hämtar inspiration från nöjesparker, och Astronautica, som namnet antyder inspirerad av rymden med klara kulörer och ett rent grafiskt uttryck.
– Det finns inte en enda vit vägg. Och vi använder färger på ytor som man kanske inte förväntar sig, starka, mustiga färger. Vi älskar färger! sa formgivaren Monika Holmqvist som tillsammans med Theresia Svanholm driver Coco Form.

Coco Form stod bakom restauranginredningen, och hade inrett utifrån tre stilar: Den bubbelgumsdoftande Milk & Flowers är experimentell, färgstark och full av intryck.

Monolith präglas av mustiga kulörer och naturmaterial. Astronautica, den tredje delen av restaurangen, är tillåtande och futuristisk och här får de klara kulörerna fritt spelrum i en stil som tack vare sin återhållsamhet i form och material uppfattas som stram.

 

Lykalia K visade vaser och smyckeskrin i flera träslag med inslag av guld, och hos Young Designers fanns den här djupblå och taktila keramiken från Rust Me Design.

Naturmaterialen och de rosaröda kulörerna får vi nog se mycket av under 2017. Här från Madam Stoltz och Hübsch.

Puffar i läder från House Doctor. Avlång skinnkudde från Bloomingville.

I kategorin Folkets val vann Carina Seth Andersson med en skål i glas för Skrufs glasbruk. Italienska formgivarna Daniel Debiasi & Federico Sandri tog hem segern i Formex Formidable med sin kaffekollektion för Stelton bestående av kaffekvarn, mockabryggare, mjölkkanna och sockerskål.

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.