Färgstark oas

Färgstark oas

På en innergård på Södermalm i Stockholm klättrar dignande röda rosor i fin harmoni med en rödmålad pergola. En vacker oas mitt i storstan.

Plats för kaffetår. Pergolan i kulören Faluröd. Foto: Klas Sjöberg

Faluröd som inspiration

Kulören i den vackra pergolan är faluröd och smälter in i fyrverkeriet av röda klätterrosor som omger väggarna och taket. Om du vill måla snickerier såsom staket, utemöbler eller pergola är det mest hållbara valet Alcros Bestå Fönsterfärg. Den täcker bra och ger ett långvarigt skydd mot utsatta träytor. För att få fram träets struktur går det också bra att  måla med Alcros trälasyr Virke. Båda produkterna går att bryta i kulören Faluröd.

Pelarbordet och stolen är målat med Alcro fönsterfärg

Pelarbordet och stolen är målat med fönsterfärg, för att kunna stå ute året runt. Kuddarna i soffan kommer från Granit. Foto: Klas Sjöberg

Grönt som bladverken

Alcros gröna Racer till pelarbordet och stolen.

Fauluröd ton på pergolan och Alcros gröna Racer till pelarbordet och stolen. Foto: Klas Sjöberg

Ett tips för att hitta inspiration till färgsättning är att se vilka kulörer som finns i omgivningen. Pergolan harmonierar med rosenbuskarnas röda blommor och möbleringen med det gröna bladverket.

Fauluröd ton på pergolanPassa på att måla under sommarens torra dagar och till vännerna i Brf Söderbo i Stockholm önskar vi en god kaffestund i er fina pergola.

Text och styling: Jill Windahl

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.