Enkelt och naturligt med grått

Enkelt och naturligt med grått

I mitt hem är nästan allt grått, man kan säga att jag verkligen fastnat för grått, men så gillar jag att ta fram det enkla och då passar det med en lugn neutral färg som utgångspunkt.

I år är en av de stora trenderna just att skala av och ta bort för att få fram det enkla med en återhållen färgskala och naturmaterial. Det här passar mig perfekt. Förutom en och annan vitmålad vägg, har vi nästan bara putsade eller råa betongväggar. Men grått är också en färg och väggarna i mitt hem hade lika gärna kunnat vara målade istället. Det bästa med en grå bas är att det ger stora friheter att inreda med alla möjliga detaljer. Jag är speciellt förtjust i att inreda med trä, glas och grönskande växter, något som gör sig extra bra mot just det grå.

Vid vår läshörna finns flera olika grå toner som ger både lugn och en skön stämning – den putsade väggen, den målade öppna spisen som skymtar och de ljust grå målade fönstren.

Alcro_Larsson_gra_1

Lugnt i läshörnan med Alcros kulörer Rökgrå, Drivved och Grådis.

Till en ljus grå bakgrund blir svarta detaljer fint. Hittar du inga roliga prylar att dekorera med, ta fram en gammal kruka och måla om den i en ny färg.

Alcro_Larsson_gra_2

Alcro Drivved och Lakrits, två kulörer som gifter sig väl. Ett tips till stillebenet.

Susann Larsson jobbar som inredare och frilansande skribent. Hon skriver om inredning, design och trender men också en del om trädgård och resor. På bloggen Purple Area hittar du hennes egen stil som är ren och enkel i en naturlig färgskala.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.