En vindpinad brygga

En vindpinad brygga

En viss bok fick stort genomslag i inredningsvärlden för något år sedan med sin fiffiga titel som handlade om flera nyanser av grått. Överallt har vi sett inredningsreportage som listat grått i alla de varianter och det här med att kombinera snarlika nyanser är väldigt effektfullt.

Överallt omges vi av färger och det är bara att suga åt sig av inspirationen. En av mina favoritbilder som just avspeglar hur vackert det är med färgskiftningar tog jag för ett par år sedan under en semesterresa i Österlen. Den vindpinade bryggan är ett perfekt exempel på hur väl olika nyanser smälter samman.

karin_borg_vindpinat_1

Foto: Karin Borg / Ellas inspiration.

Just det här att mixa kulörer är väldigt trendigt och nu i vår har grå nyanser fått en konkurrent i form av blå toner i alla de former. Butikerna svämmas över av produkter i allt från ljusblå pasteller till smutsigt gråblå nyanser.

karin_borg_vindpinat_2

Foto: till vänster H&M Home, till höger Ellos.

Om man håller sig till en enhetlig färgskala kan man även ta ut svängarna och mixa olika färgtoner med mönster. Nyanserna gör att intrycket inte upplevs ”rörigt” trots att man faktiskt kanske varvar både rutigt, blommigt och prickigt.

karin_borg_vindpinat_3

Foto: H&M Home.

karin_borg_vindpinat_4

Alcros kulörer Dröm, Passad, Budgie Blue, Vårvinter och Säl.

Att sätta färg på hemmet med olika samspelta kulörer är effektfullt och kan göras både på väggar och möbler. Våga bryta mot det traditionellt vita och sätt färg på golv, dörrar och lister för att skapa en spännande inramning.

TEXT: KARIN BORG

Karin Borg är frilansskribent och driver inredningsbloggen Ellas Inspiration. Intresset för just inredning och att skriva har funnits där sen barnsben. Hon beskriver sig själv som en superhjälte, förutom de magiska krafterna förstås. LikeNlsen kommer från att hon, likt en superhjälte, lever två vitt skilda liv. På dagarna upptas hennes tid av lagar och paragrafer rörande exportfrågor på ett globalt företag och på kvällarna lever hon ut sitt intresse för inredning.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.