En förvandling med färg

En förvandling med färg

Att skapa sig ett nytt hem i ett 90 år gammalt hus och få det att kännas som sitt eget är en utmaning. Alcro trends gästbloggare Anna Åberg, eller Starwoman, delar med sig av sina tankar om renoveringen.

I vår familj är vi fem personer, det är jag, min man och våra tre barn, Maximilian 4,5 år, Celine 2 år och så minstingen Julie som är 8 månader gammal och det är hennes nya rum ni ser här.

starwoman_renovering_3

Rummet var ett bibliotek innan vi flyttade in, ett mörkt murrigt sådant med fernissat jätteslitet golv som nog ingen hade gjort något med sedan huset byggdes 1925 sa golvsliparen. Och visst kan det tyckas synd att plocka ner ett bibliotek, men vi ville ha alla sovrum på övervåningen och ett nytt bibliotek kommer framöver byggas på första våningen i stället.

starwoman_renovering_6

Så här såg det ut på visningen i vårt nya hus.

Så som det ofta har en tendens att bli när man börjar renovera, så drog det med sig mer arbete än vad vi tänkt från början. En gammal igensatt dörr med karm uppenbarade sig bakom bokhyllan, likaså andra lister än övrigt, men när allt grundarbete var klart började det roliga, att färgsätta rummet. Att välja kulör är inte alltid enkelt, och från början hade jag tänkt mig pudriga ”Balett” i rummet, men eftersom alla väggar hade varit tvungna att bredspacklas och målas vita först tyckte jag att det räckte med att istället köra på en mörk fondvägg än hela rummet i rosa. Och valet föll då på murriga ”Lunar Grey” i Pashmina. Mörk, matt och alldeles underbar!

starwoman_renovering_5

Och så det färdiga resultatet nu när vi är på plats.

Resultatet blev överförväntan, jag är sååå himla nöjd och nu kan vi plocka in andra kulörer enkelt på textilier och annat, för mycket kan man säga om grått men det passar nästan tillsammans med alla andra kulörer tycker jag och Julie har nu ett rum att växa i.

starwoman_renovering_4

Alcro Lunar Grey och så Alcro Balett, kulören som rummet först skulle haft men som nu hamnade i ett annat rum i huset, vilket får ni se framöver.

På återseende nästa vecka, då ska ni få se förvandlingen i ett annat rum här hemma.

TEXT: ANNA ÅBERG

Anna Åberg gästbloggar för Alcro trend. Annars driver hon bloggen starwoman där hon delar med sig av inspirerande inredningstips och vackra bilder av sitt nya hem.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.