Dusty Deco skapar rum med färg

inredning

Dusty Deco skapar rum med färg

Edin Memic Kjellvertz driver inredningsbutiken Dusty Deco tillsammans med sin fru Lina. Sedan 2014 finns en butik i Hornstull i Stockholm – tidigare i år öppnade Dusty Decos andra butik, den här gången på Östermalm. Här får flera vackra kulörer skapa rum i rummet.

Edin Memic Kjellvertz driver Dusty Deco tillsammans med sin fru Lina. I februari öppnade den andra butiken. Vägg målad i Drivved.

Grattis till den nya Dusty Deco-butiken, vilken stil ville ni skapa här?

Vi söker ingen stil direkt, den får födas under resans gång. Vi har alltid sagt att vi inte försöker följa trender utan skapa egna. Vi blandar högt och lågt, begagnat och nytt, 20-tal och samtida. Vi försöker skapa en spännande, inspirerande miljö som vi själva trivs i, som en förlängning av vårt eget hem.

Vägg och bokhylla i kulören Kalksten.

Vilka kulörer har ni valt?

I den här butiken började allt med en kulör som jag tycker väldigt mycket om som jag har hemma i sovrummet – Drivved. Jag ville skapa en lugn, harmonisk känsla rakt igenom hela butiken. Sedan har vi valt ut ytterligare några toner från Inredningskollektionen som passar till Drivved – Kalksten och Garnison. Drivved får vara grunden och sedan lyfter vi ut de andra kulörerna mot den. Då får man en gråbeigegrön värld som är väldigt behaglig. Och möblerna poppar väldigt bra till just de här tonerna.

Den djupgröna Garnison får skapa ett dovt lugnt i den bakre delen av butiken.

Hur skapar ni rum i rummet?

Dels med väggfärgen men också med möblerna. Vi behöver hitta kulörer som gör det lätt för oss att möblera. Tanken är att det ska kännas som ett stort vardagsrum, som ett hem. Vi har en del här i butiken som är mer som ett sovrum. Där vill vi ha en mörkare, lugnare ton medan det i entrén får vara lite mer grått och coolt. Där ställer vi också lite tuffare möbler som vi vill fronta med. På kontoret målade vi med den smutsrosa Lin som känns väldigt lugn men också modern. Konferensrummet är målat i Keramik, en gråbeige ton som är väldigt fin.

Vägg i kulören Kalksten.

Ett lugn i väggkulörerna låter inredning och konst stå i centrum. (Th) Bord av Julia Gamborg Nielsen.

Vilka är dina bästa inredningstips?

Vi har precis flyttat till en ny lägenhet som vi ska färgsätta och inreda nu. Jag tror att man ska försöka hitta en ton som man känner ett lugn i, en harmonisk kulör, och sedan addera möbler och konst som får poppa mot och stå i kontrast till den kulören. Vi har till exempel precis gjort en inredning åt en kvinna där vi använt samma ton på allt; lister, väggar, hela våningen. Det blir ett härligt lugn rakt igenom.

En inmålad bokhylla ger en vacker, monokrom effekt.

Hur ska man tänka kring accentkulörer?

Jag tror att man ska addera accentkulörerna i första hand genom möbler. Och jobba med kontrasterna. Har du en lugn bas kan du ta in möbler som syns mer. En rosa byrå till en grå vägg kan ju bli väldigt fint.

Vad är ni mest nöjda med i butiken?

Jag tycker att vi lyckats skapa en väldigt skön, harmonisk känsla här. Folk som kommer hit blir väldigt glada och inspirerade vilket känns jätteroligt. Och grunden på väggarna är så bra att det ständigt går att möblera om.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.