Dubbla nyanser

Dubbla nyanser

Varför välja en väggkulör när man kan få två? Mamma Ida lät bli att välja och målade två väggar rosa och två väggar grå i ettåringen Junis babyrum.

Olika kulörer men med samma ljushet kan vara fina att kombinera i ett och samma rum eller om rummen ligger intill varann. Kombinationerna skapar harmoni men ger ändå en variation oavsett om du väljer att göra fondväggar eller skapa hörnor.

Alcro_barnrum1

Foto: Jonas Gustavsson.

Ettåringen Junis rum i den moderna funkisvillan i Nacka utanför Stockholm är en riktig liten pastellpärla. Rummet är tolv kvadratmeter stort, två av väggarna är målade i pudergrått och två i pastellrosa. Två väggkulörer gör att rummet blivit en modern, romantisk pastellvärld, berättar mamma Ida.
– Det var egentligen inte något jag planerat men jag kunde helt enkelt inte bestämma mig. Jag köpte hem två kulörer och tyckte mycket om båda så jag blev jätteglad när jag märkte att de funkade fint tillsammans. Jag har ju sett den stora trenden med att måla halva väggen i en kulör och den andra halvan i en annan – men det här är ju något annat, säger hon.
När Ida inte hittar på kreativa inredningslösningar hemma är hon creative director på barnklädmärket Livly clothing, som också säljer leksaker och barnrumsinredning och Junis rum är i ständig förändring med nya möbler och detaljer.

Barnsliga nyheter: Säng av järnrör och med ribbotten i trä, 90 x 200 cm, ellos.se. Poster Smultron, Grunne produktion/johannab.se. Kaninlampa 25 cm hög, houseofhedda.com. Liten kruka med fat, Svenskt Tenn. Kulörer Balett, Himalaya och Paris.

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.