Designnyheter 2017

shopping

Designnyheter 2017

Möbelmässan står för dörren men redan nu listar vi några av årets mest spännande nyheter.

Domo lanserar nästa vecka de snygga och stilrena Bench och Shelf som präglas av en elegant enkelhet. Dessutom kommer även en ny serie utemöbler, Domo Outdoor Collection. Formgivare är Johanna Haglund.

Formgivaren Alexander Lervik har i samarbete med Eva Dahlgren tagit fram en kollektion handtuftade mattor i vackra mönster som fångar och håller kvar betraktarens blick. Mattornas visas i utställningen Where the light guides you som öppnar på Designgalleriet i Stockholm den 7 februari. Här möts formgivaren Alexander Lervik och artisten Eva Dahlgren i ett spännande konstprojekt där glaskonst, ljus, musik och handtuftade mattor samspelar.

Formgivaren Oiva Toikka, född 1931, är ett av de största namnen inom finsk glasdesign. För Iittala gör han varje år en ny variant på sina ikoniska glasfåglar Birds. Årsfågeln för 2017 har en levande form och ett mönster som indikerar rörelse.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.