hemma hos

Daniel Paris: ”Vita väggar speglar inte min personlighet”

Bloggaren Daniel Paris har flyttat från Södermalm till Vasastan – väggarnas nya kulörer beskriver han som magiska.

Hemma hos Daniel Paris

Efter sju år på Södermalm har bloggaren Daniel Paris nyligen flyttat till Vasastan. Där hittade hans kompis, sångerskan Ellen Bergström, en lägenhet med potential. Den helvita 90-talslyan har sedan dess fått nytt liv med inredaren Jesper Laursen hjälp och målats i tre vackra kulörer.

– Vasastaden är ett nytt område för mig som bott på Söder i 7 år. Jag fastnade för lägenheten för att den var väldigt olik min gamla lägenhet och jag var sugen på förändring. Ellen hittade lägenheten, skickade mig en länk och skrev ”den här måste du ha!” Jag skrev på kontraktet samma kväll, berättar Daniel.

Daniel Paris tillsammans med inredaren Jesper Laursen.

Daniel Paris tillsammans med inredaren Jesper Laursen. Köket är målat i ljusgrå Fjäder. Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto @ Houzz 2017.

Sovrummet målades i den blekgröna Pluton som skapar ett sofistikerat lugn. Vardagsrummet får en ombonad och välkomnande känsla med den mörkgrå Titan. Köket ramas in av den ljusgrå Fjäder.

Inga vita väggar

– Jag visste att jag inte ville ha vita väggar eftersom att det inte alls speglar min personlighet. Den grå färgen i vardagsrummet och den gröna färgen i sovrummet är helt magiska. I köket har jag en färg som upplevs som vanlig vit men som vid närmare inspektionen har andra nyanseringar i sig. Det gillar jag. Jag älskar färgerna på mina väggar.

Köksväggar i Fjäder med mörkare Titan som skymtar i vardagsrummet. Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto @ Houzz 2017.

Daniel gav Jesper fria händer i kulörval och inredning – något han inte ångrat.

– Första gången jag träffade Jesper så kände jag verkligen att vi klickade. Jag gav honom vissa direktiv och idéer och berättade om stilar jag gillar, jag ville ha en modern stil och jag var faktiskt sugen på lite lyxigare möbler och tavlor än det jag hade i min gamla lägenhet, men utöver det gav jag honom fria händer.

Djupgrå Titan ger vardagsrummet en ombonad känsla. Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto @ Houzz 2017.

Daniel ville ha en klassisk bas som håller över tid, men ville också ha möjlighet att plocka in snabba trender och lekfulla inslag i inredningen.

Långsiktig inredning med trendiga inslag

– Vi har gått mycket på hållbara klassiker när det gäller möbler. Jag vill kunna ha dem i många år utan att de känns omoderna, men också kryddat till det med lite roligare grejer som färgglada lampor i kulörer och material som är trendiga just nu, som skogsgrönt och mässing.

Sovrummet är målat i blekgröna Pluton för en rogivande effekt. Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto @ Houzz 2017.

Daniel känner sig hemma i lägenheten – och mest nöjd är han med sovrummet.

– Man skulle kunna säga att jag sett fram emot den här lägenheten i hela mitt liv och jag ville verkligen att den skulle bli någonting utöver det vanliga. Jag är så nöjd med helheten. Det varierar och beror på var jag befinner mig i livet, men sovrummet är någonting extra för mig just nu. Jag älskar att sova och det är en fröjd att få somna och vakna i det rummet varje dag.

Foto: Adam Helbaoui/Kronfoto @ Houzz 2017.

Fler bilder finns på Houzz.se

Sugen på mer inspiration? Kika in hos stylisten Emma Wallmén.

Vill du måla om? Inredningskollektionen hittar du här.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.