Dags att måla staketet

Dags att måla staketet

Ett nymålat staket lyfter intrycket av både hus och trädgård. När dygnsmedeltemperaturen är över sju grader går det bra att måla staketet. Här har vi samlat våra bästa tips kring hur du väljer kulör och lyckas med måleriarbetet.

För trä utomhus används Bestå Täckfärg trä som kan brytas i de flesta kulörer. Tänk på att välja en kulör som passar husets. Att använda samma kulör som på trappa, fönster eller spröjs skapar en vacker och tydlig helhet. Är du osäker på vad som passar hos dig finns Alcros färgkartor till hjälp. Kulörerna i färgkartorna är framtagna för att passa svensk natur, arkitektur och färgsättningstradition.

måla staketet

Staketmålning i tre steg

  1. Var noga med att ytan är ren. Tvätta smutsiga ytor med Delfin Grovrent, eller välj Delfin Alg & Mögeltvätt om träet möglat.
  1. Skrapa bort lös färg och måla trärena ytor med Bestå Grundfärg. Borsta eller skrapa ner grånat och poröst trä till fast underlag. För omålat trä, stryk på Bestå grundolja trä. Torka bort överskottsolja efter 30 minuter och måla med Bestå Grundfärg.
  1. Rör om färgen noggrant före målning och måla alltid två gånger för bästa hållbarhet.

 

 

Vill man inte täckmåla får man ett lätt uttryck med lasering, en teknik som släpper igenom träets naturliga struktur. Se ett exempel på bilden till vänster.
Här hittar du mer information om staketmålning.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.