Brunt och beige hetast på Formex

trendspaning

Brunt och beige hetast på Formex

I onsdags slogs portarna upp till årets första Formexmässa – och det blev tydligt vilken kulör som kommer att spela huvudrollen under 2018.

Textilier från Himla.

Brunt och beige hetast på Formex 2018

Grått i alla nyanser exploderade under förra året. Men kanske har vi redan hunnit tröttnat på det strama och kyliga, och börjat blicka mot en varmare och mer ombonad färgskala, för de grå nyanserna ser ut att ha börjat röra sig mot varmare beige kulörer.

En del av Sasa Antics bidrag till installationen Layout.

Gult spås av många bli årets färg. Och visst syntes både senapsgult, som vi såg en hel del av under förra året, och den mer vågade kanariegula, som vi just börjat utforska, på både prylar och textilier.

Rosa och rött är inte helt oväntat fortsatt hett. Vi vill fortsätta inreda i allt från dammiga rosa pasteller till mättade roströda toner.

Sängkläder från Dirty Linen.

Men Formex 2018 fastslog framför allt att hetast i år är de bruna och beige kulörerna. De tar över från det strama, kalla grå och fyller vår längtan efter varma, ombonade och välkomnande interiörer. De är enkla att implementera i våra återhållsamma skandinaviska hem. Och de går hand i hand med vår stadigt ihållande vurm för rent trä och riklig grönska.

En del av Tina Hellbergs bidrag till Layout.

Här ser vi allt från bleka toner som drar mot både gult och rosa till vackra champagnefärger och djupa jordiga kulörer. Förutom att fungera fint med grönska och de flesta träslag blir guldiga inslag vackra här, både i form av blanka metaller och grova textilier.

Utställningen Layout

Stylisten Tina Hellberg var en av tre tongivande branschnamn som bidragit till entréns installation Layout. Hennes del präglades av blekrosa, beige och brunt samt keramik och textilier med struktur i en återhållsam estetik med materialval som kändes omväxlande ömtåliga och robusta.

Sasa Antic använde sig av färgade fält i rosa, rött och en smutsig ljusgul. Matta keramiska föremål stod i kontrast till blanka silvriga metaller och skapade spännande materialmöten.

Trendspaningen från höstens Formex 2017 hittar du här.

Foto: Klas Sjöberg

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.