Rum för kreativitet i Brindfors nya kontor

AD18

Rum för kreativitet i Brindfors nya kontor

Reklambyrån Brindfors flyttade tidigare i år in i den gamla Whitlockska samskolan i Stockholm. Ett gammalt tegelhus med mycket historia men i stort behov av renovering. Kulörer från ad.18 har gett lokalerna nytt liv och rum för kreativitet.

Aulan i Brindfors nya kontor är målat i kulören Kalk från färgtrenden Lemon Crisp som ingår i ad.18. 

Kreativt och harmoniskt

Hela byggnaden har varit under renovering under en stor del av året, vilket gjort Brindfors nya hem till ett blankt ark redo att fyllas med färg och liv som kunde återspegla deras kreativa verksamhet. Kulörer från ad.18 flödar nu genom lokalens rum, och har sakta men säkert förvandlat ett dammigt byggkaos till en kreativt harmonisk plats där idéer kan gro i lugn och ro.

Den specialbyggda runda bänken i köket har målats i den mörkblåa kulören Smoking. Väggarna är målade i kulören Flinta.

Bevarade originaldetaljer

Trots ett omfattande renoveringsarbete har mycket av husets originaldetaljer och ursprungliga inredning bevarats. Med varsam hand har snickerierna, som till exempel den specialbyggda runda bänken i köket, fått ny färgsättning – här med hjälp av den kraftfulla, mörkblåa kulören Smoking. Även kökets nybyggda stommar och skåpsluckor går i samma vackra accentfärg, som fungerar alldeles utmärkt ihop med väggarnas något lättgråa kulör Flinta.

Kontorslandskapet är målat i den rosa kulören Pinje från färgtrenden Lemon Crisp från ad.18. 

Det stora mötesrummet är målat i kulören Kalk. 

Genomtänkt färgsättning

Varje rum har sin egen kulör ur färgpaletterna från ad.18, vilket ger dem ett unikt uttryck och en egen känsla. I det mindre mötesrum som kallas rektorsexpeditionen går både väggar och snickerier i kulören Blåstång. Det större mötesrummet – aulan – är helt målat i kulören Kalk. Det stora utrymmet med arbetsplatser är färgsatt med den vackert rosa kulören Pinje.

I det mindre mötesrummet, rektorsexpeditionen, har både väggar och snickerier målats i kulören Blåstång. 

Vill du se mer av ad.18? Kolla in färgkartan här.

Foto: Erik Zidén, Alexanda Schuman, Frida-My Sundqvist

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.