Blanda nytt och gammalt

Blanda nytt och gammalt

Möbelrenovering kräver mycket tålamod, noggrannhet och problemlösning. Som omväxling kan det ibland vara skönt att få lite snabba resultat och då är färg ett utmärkt verktyg. Det skriver Mimmi Staaf i sitt sista inlägg för Alcro trend för den här gången.

Jag hittade flera stycken gamla träpallar på loppis förra sommaren. De är så vackra som de är med sin slitna lack, färgstänk, märken och år på nacken, men när jag kom över så många så kändes det kul att göra något mer av dem.

Alcro_Mimmi_Staaf_pall_2

För att behålla både den använda känslan och ändå få en förändring bestämde jag mig för att måla bara halva pallarna. En målade jag övre halvan på, en den undre och en halva rakt av som på bilden. De fick olika kulörer, den ena ljus mint (Alcro Monsun), den andra ljusgul (Alcro Vaniljglass) och den tredje ljus aprikos (Alcro Angora).

Såhär efteråt blev jag nöjdast rent funktionsmässigt med den mintfärgade pallen eftersom jag där behöll den övre delen omålad och då inte behöver vara rädd att slita på ovandelen vilket utsätts för mest slitage.

Alcro_Mimmi_Staaf_pall_1

Däremot tycker jag nog att den aprikosa på bilden blev finast rent estetiskt. (så den fick komma med på bild!) Ett roligt sätt att förändra en vacker pall, kontrasterna framhäver både det gamla och nya ytskiktet!

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.