Betonggruvan tar form

Betonggruvan tar form

Betonggruvans butikslokal har gått från turkost till grått. Renoveringsprojekten har avlöst varandra sedan flytten i december 2013 men nu börjar pusselbitarna falla på plats.

När jag fick tillgång till Betonggruvans butikslokal i december 2013 var allt målat i turkost. Tänk på Ariels kjol i Disneys ”Den lilla sjöjungfrun” så vet ni vilken färg. Ja verkligen allt var målat i Ariels kjolfärg. Alla väggar alla snickerier. Till och med glasrutorna inne i butiken. Jag behöver nog inte nämna vilket stort jobb det var att få butiken till vad den är idag snart tre år senare.

Snickerierna i butiken målades i Alcro Blygrå. (titta noga i bilden, så skymtar du även butiksinnehavaren själv…)

Jag valde att måla alla snickerier i S-6500-N, (Alcro Blygrå) en mörkt grå nyans. Det är den neutrala grå nyansen. Den drar inte åt blått inte åt rött. Bara grått. Och man skulle man vilja ha mörkare. Då ökar man bara till 7000 eller 7500 – alltså andelen svart. Fiffigt det där med NCS, som ett språk för färg. Jag gillar hur de mörkt grå listerna liksom ramar in rummet. Det blir någon stabilitet som jag gillar.

När jag renoverar brukar jag försöka göra en sak i taget. Ja, oftast blir det inte så. Men det är min ambition. Normalfallet är att jag bara ska kolla om det gå att ta ner ett skåp. Sen är hela köket borta. Ibland är det pengarna som sätter stopp och ibland orken. Men jag tror att det även blir bättre att inte göra allt på en gång och liksom låta det växa fram.
Lite så har det varit här i butiken. Trots att jag varit här i nästan tre år så är det ständigt nya saker som ska fixas och förbättras.

Alcro_betonggruvan_gra_2

Från vänster till höger, uppirfån och ner: Alcro Blygrå, Rökgrå, Grådis, Anis och Pigeon Grey.

Häromdagen blev det dags att ta tag i de där igenmålade fönsterrutorna. Färgen gick inte att skrapa bort så vi har haft dem övermålade som temporär lösning, ett vitt och de två andra i grått. Men så kom glasmästaren hit och bytte ut det hela till glas. Ett mellan butiken och lagret, ett annat mellan butiken och kontorsskrubben och ett tredje ovanför ytterdörren. Vilket ljus det blev. Färgen lossnade runt fönstren så det är dags att plocka fram penseln igen. När färgen torkat ser jag fram emot att hänga gröna växter i taket som kommer synas från utsidan.

Vill du ha fler tips om hur du kan måla snickerier inomhus, kan du läsa Alcros arbetsråd!

Josefine Halfwordson är formgivare och driver inredningsföretaget Betonggruvan. Kärleken till naturen och vardagen avspeglas i hennes arbete. I betonggruvan hittar vi förutom det egna sortiment av möbler, varumärken noga utvalda efter grundidén att enkla bra saker blir vackrare av användning. Tillsammans med Mimmi Staaf Möbelmakeri håller Josefine workshops i traditionella hantverkstekniker som vävning och makramé. Allt föra att kunna skapa trivsamma hållbara hem.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.