Bear Fox Chalk

3 frågor till

Bear Fox Chalk

Paret Holmgren är bosatta i den lilla staden Stillwater i Minnesota där de driver illustratörsverksamheten Bear Fox Chalk.

Hur började ni arbeta med krita?
– Max pluggade konst och jag kommunikation, men vi slutade båda två innan examen. Jag jobbade som fotograf och butikschef för en pappershandel när de ville ha en ny kafé­meny och jag bad Max komma med ett förslag. Vi började titta på hur andra konstnärer använde krita och insåg att det bara verkade vara i New York som man gjorde det. Vi började utfor­ska och fann att krita är otroligt mångfasetterat. Man kan skapa ett väldigt mjukt eller ett väldigt hårt intryck. Det kan användas på många ytor för att skapa många olika stilar. Och det kan ändras och förbättras i oändlighet.


Vad har ni gjort hittills?
– Vi har gjort väggmålningar, live-installationer där folk kan komma och titta, verk för privata hem, reklam och mycket annat. I början av året gjorde vi tillsammans med en matstylist skyltar till gångarna på Target, en amerikansk kedja som säljer mat, kläder, möbler och mycket annat. Sedan gjorde vi en väggmålning till en lokal konstutställning, ett verk till en privat beställare där vi använde krita och guldblad och illustrationer i tidningar.


Ni öppnar snart en butik där ni kommer att sälja era kritmålningar, berätta!
– Vi hoppas kunna öppna butiken under sommaren men med alla uppdrag och två döttrar under fyra år har det varit svårt att hitta tid. Det blir det första stället där vi kan sälja våra verk. Nu jobbar vi nästan bara på uppdrag. Vi trodde aldrig att det skulle vara så stor efterfrågan på kritmålningar när vi började. Drömuppdraget är att göra en stor bakgrund för en musiker med personens namn, illus­tra­tion av albumet, eller andra illustra­tioner som sätts upp på scen när personen uppträder.

FOTO: BEAR FOX CHALK

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.