Andra advent: DIY med Starwoman

Andra advent: DIY med Starwoman

Less is more är ett väl använt uttryck och jag är beredd att hålla med många gånger. Nu inför andra advent vill jag visa hur man kan göra ett småtrist vitt fat lite roligare, men ändå inte till en fullkomligt färgsprakande palett.

Här har jag valt att arbeta med två kulörer, en mörkt blå nyans och en mässings metallic. Blått tillsammans med mässing tycker jag är väldigt flådigt och de kulörerna som är mina favoriter när det kommer till porslin. Därför jag valde just den här kombinationen. Viktigt att tänka på är att man inte ska äta på ett sådant här målat fat eftersom färgen inte är lämplig för just det. Det jag vill visa är hur man kan gör. Sedan kan man använda tekniken när man vad målar till exempel ett ljusfat, ett fat för oljor och kryddor intill spisen eller bara som en prydnad.

starwoman_diy_2_1

Detta behöver du:

Fat
Pensel
Färg

Jag vill att mitt fat skulle få känslan av att något yr, lite som snö. Jag började därför med att ta färg på penseln och sedan drog jag med fingrarna över själva borstet så att det stänker. Ta inte för mycket färg på penseln. När man är nöjd med hur mycket/lite stänk man vill ha går man över till att droppa några större droppar runt om för lite mer levande effekt. Tänk bara på att stå någonstans där det inte gör något om det skvätter lite utanför fatet. Alternativt kan ni täcka ytan väl där ni ska stå och skapa. Se också till att fatet får torka ordentligt när du är färdig. Stänken torkar fort, men dropparna tar längre tid. Testa det är riktigt skoj!

starwoman_diy_2_2

Färgen jag använt:

Iridiscent blue
Mässing metallic

TEXT OCH FOTO: ANNA ÅBERG

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.