Alcro A1 – En inomhusfärg där innehållet räknas

Alcro A1 – En inomhusfärg där innehållet räknas

Vi är väldigt stolta över vår produktinnovation; Alcro A1. En väggfärg som håller samma höga kvalitet som våra andra väggfärger men som delvis är gjord av biobaserade organiska ingredienser. Produkten finns nu att köpa hos våra återförsäljare

Alcro A1 är en matt väggfärg med delvis biobaserade organiska ingredienser och av högsta kvalitet. Kulör, Malva Foto: Klas Sjöberg

Vår nya burk är inte som andra burkar. Själva burken är gjord av minst 20% återvunnen plast, men den stora innovationen ligger i innehållet. A1 är en matt väggfärg som håller samma höga kvalitet som du har kommit att förvänta dig av alla våra väggfärger, och som dessutom innehåller delvis biobaserade organiska ingredienser. 30% av det innehåll som brukar ha ett fossilt ursprung har ersatts med ingredienser tagna direkt från växtriket. Vi ser detta som ett viktigt steg på vägen mot framtidens färg.

Sedan starten 1906 har Alcro varit en av pionjärerna i att driva en hållbar färgbransch.

Färgindustrin är en av många branscher som står inför stora utmaningar för att säkerställa en hållbar framtid. För oss på Alcro är dock omtanke och hänsyn om miljön inte något nytt. Vi har länge arbetat aktivt för att våra produkter och våra tillverkningsprocesser ska vara så hållbara som möjligt. T.ex. introducerades våra första vattenburna färger redan på 1950-talet och vi var först i Sverige med Svanenmärkt inomhusfärg, det var  2006. 2011 nådde vi vårt mål att 99% av all färg som Alcro producerar ska vara vattenburen. Nu fortsätter vår resa mot framtidens färg när vi introducerar Alcro A1. Vill du läsa mer om vårt miljöarbete kan du göra det här.

Vägg målad i A1 i Alcros nya kulör Tindra.

Vägg målad i A1 i Alcros kulör Tindra. Foto: Klas Sjöberg.

A1 kan brytas i ljusa toner – kulörer som du kan leva med länge, den ger en fin matt finish, är lätt att måla med och täcker fint. Den är klibbfri efter ca 30 minuter och är övermålningsbar efter ca 3 timmar, vilket gör att du kan täckmåla två gånger på samma dag. Produkten rekommenderas av Astma & Allergiförbundet och Svanenmärket.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.