ad.balans – För tidlösa och personliga hem

ad.balans – För tidlösa och personliga hem

För oss på Alcro har innehållet alltid varit viktigt för att skapa vackra och välkomnade rum. Årets färgkarta, ad.balans består av tolv ljusa kulörer, valda med omsorg och som du kan leva länge med.

Med avstamp i den japanska livsfilosofin Waba-sabi, inspirerar stylisten Camilla Krishnaswamy oss till att förändra och inreda våra hem mer hållbart.

Skapa plats i livet och hemmet för återhämtning och vila. Övre vägg, snickerier och dörr, 1 Sinnesro. Nedre vägg, 6 Ljuvlig.

Låt vackert antikt möta modernt och trendigt i en perfekt balans. Vägg, 7 Tindra.

Kulörvalet är ett personligt val

– Olika människor har såklart olika behov av kulörer för att känna sig hemma, berättar Camilla. Men som vi ser i årets kulörtrender skapar de ljusgråa, sandiga och beiga samt naturliga pasteller en känsla av närhet till natur och upplevelse av balans. En vanlig missuppfattning är att vitt fångar ljuset och framhäver inredningen. Mitt tips är istället att ersätta de ”vitvita” med dessa brutna ljusa toner.

Med motsatta uttryck och material kan din stil bli fantastisk snygg och inte minst personlig. Bind ihop inredningen med ett par gemensamma kulörer som går igen i hela hemmet. Väggar, snickerier och dörrar, 8 Vattenblänk.

Kombinera kulörerna efter egen smak och få ett snyggt resultat oavsett kombination. (Tv) Vägg, 9 Slända. Snickerier och dörr, 3 Stilla. (Th) Vägg, 5 Morgonrodnad. Snickerier, fönster och element, 6 Ljuvlig.

Bjud in naturen

– Plocka in grenar, blommor och annat som är i säsong, och låt årstiderna bli en del av din inredning i både färg och känsla, tipsar Camilla. Tänk bara på att plocka med omsorg om natur och planta.

Hon fortsätter:

– Hitta uppskattning i ting som är gamla, nötta och egengjorda. Låt inte en kantsprucken vas stå bortglömd i ett skåp, utan ge den och dess historia plats i hemmets blickfång. Inred efter det ärliga för ett personligt och tidlöst hem.

Skapa intressanta kontraster genom att inreda med naturmaterial, t.ex. linne, sten, rotting. Vägg, 4 Lammöra.

En mindre brasklapp Det är viktigt att ta sig tiden att låta ett hem växa fram, det är inget som kan eller ska skapas över en natt. Ett hems identitet och personlighet formas av människorna som bor där och av vad man väljer att fylla det med. Investera hellre mer tid på att hitta möbler av god kvalitet, hållbart material och design.

Låt det nya inspirera, men låt din egna känsla av välbefinnande guida dig, så ska du se att du hittar rätt oavsett trender.

Finn ro i det enkla och personliga.

 

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.