3 tankar om målade golv

3 tankar om målade golv

Underarbete, kulörval och material är extra viktigt när du målar om golven där hemma. I andra delen i Alcro trends artikelserie ger vi dig tre handfasta tips inför golvmålningen.

1. Noggrannhet, riktiga verktyg och ett ordentligt underarbete lägger grunden till ett lyckat målningsresultat. Börja alltid med att läsa bruksanvisningen på färgburken och rådgör med din närmaste färgfackhandlare om just ditt golv. Är golvet tidigare behandlat behöver du först tvätta och slipa, rugga upp det.

2. Kulörval är viktigt. Golv är belysta direkt uppifrån, så färgupplevelsen blir lite annan än om man målar väggar. Till golv är det bra med lite dovare, sobrare kulörer. Väljer du grönt, ta gärna en grön med lite sot i. Rådfråga gärna din färgfackhandlare.

3. Beroende på vad du har för golv finns olika produkter. Studio Golvfärg är till exempel en vattenburen golvfärg för målning av trä- och parkettgolv inomhus eller till trappor och golvlister. Entré Golvfärg är däremot en blank vattenburen golvfärg som används till betonggolv inomhus men som också går att använda på balkonggolv och i trappor. Hangar Golvfärg är en 2-komponents epoxifärg som är lämplig för golv i våtutrymmen, garage, verkstäder och industrier.

alcro_galleriet_golv3

Det klassiska schackrutiga golvet kombineras här med ett målat innertak som fångar upp golvets färgsättning.

 

alcro_galleriet_golv4

Alcro Lin och Rooster Crest.

Läs också 6 inspirerande sätt att måla ditt golv.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.