3 steg till snygga möbler

måla möbler

3 steg till snygga möbler

Inomhusprojektens tid är här. Kanske ser du fram emot en jul- och nyårshelg med tid för att förändra hemma. Att måla möbler är ett bra sätt att prova sig fram inom en ny färgskala. Vi ger de bästa tipsen.

Med färg kan gamla möbler få nytt liv och du kan skapa en monokrom eller kontrasterande färgskala hemma. Kanske vill du måla möblerna i samma färg som väggen för ett harmoniskt lugn? Eller skapa vackra övergångar med flera nyanser av samma kulör? Kanske vill du skapa effekter med starka kontraster?

Stylisten Dennis Valencia har tolkat den nya kollektionen ad.18 och tycker att möbler är ett bra ställe att börja på när man vill utforska en ny färgskala.

– Känner man att man är sugen på färg men inte riktigt vill lämna sin helvita värld, måla en möbel i en härlig nyans. Det kan vara ett bra sätt att upptäcka en ny färg, sa han in samband med lanseringen av ad.18.

Även färgsättningsexperten Yvonne Karlsson rekommenderar att prova sig fram i detaljerna.

– Börja i det lilla med att måla stolar, en dörrkarm eller en dörr. Eller ett mindre rum där man inte tillbringar så mycket tid, till exempel hallen. Framför allt tycker jag att man ska söka inspiration och verkligen fråga sig själv, vad tycker jag om? Ditt hem är ju det enda stället där du får bestämma helt själv.

I klippet syns kulören Old Rose.

3 steg till snygga möbler
  1. Skrapa bort löst sittande färg och slipa blanka ytor matta. Damma av. Har möbeln varit målad tidigare tvättar du med Alcro Målartvätt för att få bort fett och smuts.
  2. Grunda med Servalac Grundfärg om ytan är ojämn, har flera olika underlag, är trären eller har gammal färg med spacklade ytor.
  3. Måla två strykningar i utvald kulör. Undvik att färgen överlappar för ett jämnt resultat.

 

Om Servalac Finess

Servalac Finess är en halvblank färg för snickerier, dörrar, luckor, metallytor och möbler inomhus. Färgen är framtagen för att ge ett hårt, slitstarkt och långsiktigt resultat och passar bra till ytor som behöver tåla lite tuffare tag. Dessutom är färgen vattenbaserad och fri från lösningsmedel. Servalac Finess går att bryta i alla kulörer från Inredningskollektionen. Läs mer om Servalac Finess här.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.