3 steg till snygg fasad

lasyr

3 steg till snygg fasad

Lasyr skyddar fasaden från uttorkning och sprickbildning, samtidigt som den låter materialets naturliga ådring och struktur framträda. Dags att lasera!

Lasyr skyddar träfasader från uttorkning och sprickbildning, samtidigt som den låter materialets naturliga ådring och struktur framträda. Alcro Virke är en lasyr anpassad för nordiskt klimat som finns i många vackra kulörer, från blekgrå Kråkmarö till djupbruna Utö och klassiska Faluröd.

3 enkla steg till ett snyggt resultat

  1. Förarbete. Slarva inte med underarbetet, det har stor inverkan på slutresultatet. Borsta bort damm och skrapa bort eventuell kåda. Stryk ytan med System Grundolja. Var extra noggrann med panelskarvar och ändträ så får du ett bra skydd mot rötsvamp, blånad och mögel.
  1. Lasera. Stryk bräda för bräda, och stryk hela ytan vid samma tillfälle, för ett jämnt resultat utan överlappning. Lasyren ska tränga in ordentligt i träet. Stryk ytan två gånger. Ju fler strykningar desto mörkare blir slutresultatet.
  1. Att tänka på. Lasera inte när det finns risk för regn och dagg inom 4-6 timmar. Träet ska ha en fuktkvot under 16 procent. För att fräscha upp en tidigare laserad yta som bleknat behövs ofta bara en strykning.

Läs mer och se färgkartan för Virke här.

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.