Lasera terrassen: 3 steg till en snygg uteplats

Lasera terrassen: 3 steg till en snygg uteplats

Att regelbundet ta hand om sin uteplats är A och O för att undvika att träet bryts ner av fukt och torka. Lasera terrassen så ger du den ett vattenavvisande skydd, samtidigt som lasyren framhäver träets naturliga struktur och ådringar.

Förarbete: Noggrant underarbetet är grunden till ett fint slutresultat. Genom att tvätta, slipa och borsta bort lösa partiklar från underlaget skapar du bra förutsättningar för en jämn och fint laserad terrass. Tänk på att fuktkvot i träet inte får överstiga 16 procent när du ska lasera.

Lasering: Stryk Alcro Terrass på en bräda i taget för att undvika överlappning vilket kan ge en ojämn kulör. För bäst resultat bör du lägga på lasyren med  en målardyna som ger en slät och jämn applicering. Lägg på ett till två lager av lasyren. På mer sugande underlag kan två strykningar behövas. Tänk på att kulören blir mörkare ju fler lager lasyr applicerar.

Tänk på: Måla inte när det regnar eller när det är risk för regn eller dagg fyra till sex timmar efter avslutad lasering. Låt ytan torka ordentligt mellan varje lager lasyr. Skydda naturen och häll aldrig ut lasyr, färg eller lösnings­medel i avloppet. Burkar och färgrester ska alltid lämnas till återvinningscentralen.

Alcro terrass kan brytas i flera fina naturliga kulörer.

Alcro_lasyrpadd_1

TEXT: ANDREAS BJÖRKMAN  FOTO: ANDERS ROTH

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.