Mintgrönt

Hej! Vi har ett litet sovrum mot norr. En vägg täcks nästan helt av garderober som vi vill ha vita. Väggarna vill vi måla mintgröna. Det var just en fin bild på mintgröna väggar som ledde mig hit. Vet ni vad den färgen heter? Tror ni att den skulle passa bra? Och vill ni ge nåt tips när det gäller garderoberna också?

Ellinor

Hej Ellinor,

Jag tror du menar kulören Isglass som är en jättefin mintgrön kulör. Eftersom rummet har ett norrläge så tenderar ljuset att öka på blåheten i kulören så det kan vara bra att den mintgröna har en tydlig grönhet isig, vilket Isglass har. Det bästa sättet att verkligen se hur kulören uppfattas är att se den i rummet, genom att antingen provmåla en yta eller beställa våra större kulörprover från hemsidan. När det gäller garderobsväggen så kan du antingen förstärka den krispiga känslan genom att måla de vita eller varför inte måla de ton-i-ton så att de smälter in med väggkulören  Be färghandeln om hjälp med att ta fram en lämplig kulör som matchar.

Vänliga hälsningar Yvonne

Tikkurila Sverige AB ansvarar inte för kommentarerna nedan, den som skriver en kommentar är själv ansvarig för sin kommentar.